Рад амбуланти за 21.10.2021.

baner obavestenja

Рад амбуланти Дома здравља "Др Драган Фундук" Пећинци за 21.10.2021. је следећи:

Светски дан хране - 16. октобар и октобар - месец правилне исхране

poster svetski dan hrane 2021

Организација за храну и пољопривреду (ФАО) обележава сваке године 16. октобар – Светски дан хране, дан када је ова организација и основана 1945. године.

10. октобар - Светски дан менталног здравља

mentalno zdravlje

Овогодишња кампања поводом обележавања Светског дана менталног здравља организује  се на иницијативу Светске федерације за ментално здравље, организације Уједињени за глобално здравље и Светске здравствене организације у партнерству са министарствима здравља и организацијама цивилног друштва широм света.

Октобар - Међународни месец борбе против рака дојке

rak dojke

Октобар се, као Међународни месец борбе против рака дојке, обележава у многим земљама широм света, како би се скренула пажња на распрострањеност ове болести и подигла свест о значају превенције, раног откривања и правовременог започињања лечења особа оболелих од карцинома дојке.

Међународни дан старијих особа

Stariji

Међународни дан старијих особа се у свету и код нас обележава 1. октобра, у складу са Резолуцијом 45/106 коју је прогласила Генерална скупштина Уједињених нација 14. децембра 1990. године, са циљем да се нагласи важност прилагођавања животног окружења потребама и способностима становника трећег доба.