Амбуланта за респираторне инфекције увела двадесетчетворочасовно дежурство

kasalj

Амбуланта за респираторне инфекције у Дому здравља "Др Драган Фундук" увела је дежурство 24 часа.

Обавештење Службе за здравствену заштиту деце и омладине

decije

Почев од 23.03.2020. године сви превентивни прегледи (систематски и вакцинације) деце са целе територије општине Пећинци обављаће се у заказаним терминима у педијатријском делу здравствене станице у Шимановцима на првом спрату.

Остали прегледи деце са целе територије општине Пећинци обављаће се у педијатријској амбуланти Дома здравља "Др Драган Фундук" Пећинци.

Март - месец борбе против рака

rak

Према последњим проценама Светске здравствене организације и Међународне агенције за истраживање рака, оболевање од малигних болести у свету је порасло на 18,1 милиона људи и регистровано је 9,6 милиона смртних случајева од свих локализација малигних тумора у 2018. години.

Амбуланта за респираторне инфекције

kasalj

У оквиру Дома здравља "Др Драган Фундук" Пећинци отворена је Амбуланта за респираторну инфекцију.

Дан државности Републике Србије

dan drzavnosti

Дан државности Републике Србије је државни празник Србије који се празнује 15. и 16. фебруара, а установљен је у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак, као дан сећања на почетак Српске револуције, и дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије — Сретењски устав. Овај датум је најбитнији датум у политичком, културном и историјском календару Србије.