Дому здравља "Др Драган Фундук" додељено санитетско возило набављено из срдестава прикупљених на основу опортунитета

Sanitet

Министарка правде Нела Кубуровић и министар здравља Златибор Лончар присуствовали су у Општој болници у Аранђеловцу додели 12 санитетских возила, која су за здравствене установе набављена из средстава која су прикупљена на основу опортунитета (одлагање кривичног гоњења).

Sanitet3Министарка Кубуровић истакла је да Министарство правде четврту годину за редом додељује средства која су прикупљена на основу опортунитета, а да је ове године 470 милиона динара распоређено на 150 пројеката од јавног значаја.

Здравље увек има приоритет и највише средстава издвајамо за здравствене установе. Ове године издвојили смо 180 милиона динара за 35 здравствених установа“, нагласила је Кубуровић.

Она је рекла да је за четири године за здравство издвојено 700 милиона динара, од којих је 300 милиона динара опредељено за набавку санитетских возила, додајући да су средства, поред здравства, додељивана и за пројекте из области социјалне заштите, образовања и културе.

Министарка правде је додала да ће почетком следеће године бити организован Пети јавни конкурс за доделу средстава прикупљених на основу опортунитета и позвала заинтересоване да се пријаве.

Министар Лончар се захвалио Министарству правде на издвојеним средствима, која ће допринети бољим условима у здравственим институцијама и бољој здравственој заштити грађана.

Sanitet2Намеравамо и даље да радимо и наставимо са улагањима, како би буквално сваки грађанин и сваки запослени у здравству то осетио“, истакао је Лончар и додао да је стање у здравству данас много боље него раније, које је било на најнижим могућим гранама.

Међу установама којима су додељена санитетска возила нашао се и наш дом здравља који је конкурисао са пројектом "Побољшање брзине и квалитета хитне медицинске помоћи и других здравствених услуга помоћу набавке санитетског возила".

Поред нашег дома здравља, санитетска возила добили су и Општа болница у Аранђеловцу, београдски Институт за неонатологију, домови здравља у Врњачкој Бањи, Љигу, Бајиној Башти, Рековцу, београдска Хитна помоћ, Општа болница Мајданпек, клиника „др Лаза Лазаревић“ из Београда итд.