Октобар – месец правилне исхране

hrana

Дом здравља „Др Драган Фундук“ Пећинци традиционално, а и по Календару здравља обележио је 16. октобра „Светски дан хране“ на тему „Правилна исхрана – улагање у будућност“. Такође је цео месец октобар био у знаку правилне исхране.

Свој допринос дале су све службе Дома здравља „Др Драган Фундук“ Пећинци,  апосебно Служба поливалентне паторнаже. Том приликом је реализовано 12 предавања са укупно 245 учесника, 93 индивидуална разговора, 6 радова у малој групи са укупно 33 учесника и постављено је 17 здравствено – васпитних изложби. Поред тога, подељено је око 100 лифлета, 100 брошура, као и 100 агитки.

Сарадња здравства и просвете и овог пута је била на завидном нивоу. У Завод за јавно здравље Сремска Митровица послати су ликовни и литерарни радови основних школа и предшколских установа. Награђени су радови двеју ученица трећег разреда из Основне школе „Слободан Бајић – Паја“ Огар, а то су Ана Живковић и Невена Павловић, учитељице Зорице Стјепановић.

Свој допринос поводом реализације активности Дома здравља „Др Драган Фундук“ Пећинци дали су и Удружење пензионера, Радио Доњи Срем Пећинци и локална самоуправа.